Apple MagSafe wat is het wat kan je ermee?

Sinds de release van de iPhone 12 heeft Apple deze techniek nieuw leven in geblazen. Het is een techniek die Apple al sinds 2006 gebruikte voor de MacBooks een vernuftige manier om je laadkabel aan je MacBook te klikken doormiddel van een magnetische aansluiting zonder een stekkertjes in je laptop te hoeven steken. Vele werden er gelukkig van want wie is er niet eens over de kabel van de laptop gestruikeld en in het ergste geval met als resultaat een kapotte aansluitingen of een laptop die van tafel werd getrokken en kapot op de grond lag. In 2017 was die fantastische aansluiting ineens niet meer aanwezig op de MacBooks van Apple maar ook de USB-A poorten zaten er niet meer op. Je moest het doen met uitsluitend USB-C poorten. Voor het dataverkeer tussen je MacBook en externe opslag is dat alleen maar goed want het is sneller dan de ouderwetse USB-A. Maar voor het laden was het een stap terug want je moest je MacBook weer met een stekkertje opladen. Helaas moest men nog vele jaren wachten voordat het terug kwam op de MacBook van Apple.

MagSafe iPhone introductie

2020 was het jaar dat de MagSafe werd geïntroduceerd op de iPhone voor de iPhone 12 wel te verstaan. In middels zijn we aanbeland bij de iPhone 14 en bestaat MagSafe op de iPhone nog steeds en misschien wel sterker dan ooit de groei van MagSafe accessoires is daar het bewijs van maar daarover later meer. MagSafe is een magneettechnologie van Apple en zijn een reeks magneten die rond de laadspoel van de iPhone zijn gepositioneerd. Deze magneten in je iPhone detecteren de aanwezigheid van andere MagSafe compatible accessoires en zorgen voor een perfecte en veilige aansluiting. Als je wel eens een Qi lader gebruikt hebt, de universele draadloze lader dan zal het je ongetwijfeld zijn overkomen dat je s'ochtends wakker werd met een telefoon die niet was opgeladen omdat de telefoon niet precies op de juiste plek op de lader lag. Met een MagSafe lader is dat verledentijd omdat dankzij de magneten je blindelings aanvoelt of je iPhone contact maakt ook laadt een MagSafe lader tot wel twee keer sneller op dan een Qi lader. Tijdens de introductie van MagSafe voor de iPhone was er alleen de iPhone hoes, een lader en kaarthouder (de wallet) verkrijgbaar. 

MagSafe accessoires

Inmiddels heeft Apple het assortiment uitgebreid en zagen andere merken ook hun kans om met innovatieve producten te komen. Zo heeft Apple de MagSafe Battery Pack toegevoegd een powerbank die net als de kaarthouder achter op je iPhone klikt en doormiddel van de magneten blijft zitten en je iPhone oplaadt. Dus geen gehannes meer met een draadje en een losse batterij. Maar ook een dubbele lader heeft Apple op de markt gebracht waarmee je zowel je telefoon als je Apple Watch kan opladen. Ook de latere generaties van de AirPods waren uitgerust met MagSafe. Zo kan je de MagSafe lader van je iPhone ook gebruiken om je AirPods op te laden door ze er simpelweg op te leggen in plaatst van een lightning kabel te gebruiken. Verder zijn er nog de zogeheten 3th party merken die ook MagSafe producten op de markt brengen. Zo zijn er diversen buroladers te krijgen waar je met speels gemak je iPhone tegenaan klikt maar ook gewone standaards die niet laden zodat je je telefoon niet meer hoeft neer te leggen maar er makkelijk tegenaan kijkt ook kan je hem veelal in landscape erop klikken en een film kijken. We hebben het eerder al gehad over de dubbele lader van Appel zelf maar zijn ook uitgebreidere versies te krijgen die je ook op je nachtkastje kan gebruiken zodat je alles in één keer kan opladen terwijl je slaap, naast je iPhone kan je de Apple Watch en AirPods opladen. Maar wat dacht je van een autohouder met MagSafe? Mijn persoonlijke favoriet je stapt in je auto en met 1 beweging klik je hem vast. In het begin een beetje oncomfortabel want, zal hij er niet afglijden als ik over een hobbeltje rijd maar dat went al snel en denk je er niet meer bij na. Ook bij het uitstappen hoef je niet meer met 2 handen aan je houder pielen om je telefoon eraf te halen nee in één beweging door tijdens het uitstappen pak je de telefoon van de houder. Dan zijn er nog kleine portabale stands om je telefoon in portrait en landscape neer te zetten erg makkelijk voor onderweg zoals vakantie bijvoorbeeld in het vliegtuig. En dan is er nog de pop socket die je achter op je telefoon klikt waarmee je iPhone tussen je vingers kan klemmen zodat hij niet uit je hand glijdt. En zo zullen er vast nog meer handige MagSafe accessoires bedacht worden. Want MagSafe is here to stay. Wil jij gebruik maken van MagSafe accessiores en een hoesje om je iPhone willen dan heb je een MagSafe hoesje nodig en uiteraard vind je deze in ons MagSafe assortiment. Veel shop plezier.
 
Wil je op de hoogte blijven houd de blog dan in de gaten of volg ons op FaceBook en Instagram voor meer nieuws en informatie en aanbiedingen.
Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.