iPhone 14 Nieuws wat je moet weten de specificaties

De maten en de schermen

Nu vraag je je misschien af waarom meervoud schermen want die zijn toch altijd hetzelfde in alle modellen. Nou dit keer niet naar verwachting krijgen de Pro modellen een scherm zonder Notch. Je weet wel dat stukje uitsparing boven in je scherm waar de Face ID en selfie camera zit. Je krijgt in de Pro modellen een scherm zonder die Notch en in plaats daarvan een zogenaamde Punch Hole Display. Dit houdt in dat er in het scherm 2 uitsparingen zitten een pil vormige en een ronde met daarin de selfie camera en Face ID camera. Naast de Notch loze iPhone 14 Pro modellen krijgen ze ook nog eens een 120Hz Pro Motion scherm. Dit is op te maken uit de nieuwe iOS 16 die op alle iPhone 14 meegeleverd worden. In iOS 16 zit namelijk de zogeheten Always on Display optie. Dat houdt in dat je altijd op je iPhone 14 niet alleen de tijd en datum kan aflezen maar waarschijnlijk ook je notificaties en widgets je hoeft je iPhone niet meer wakker te tikken om dat af te lezen. Hoe werkt Pro Motion? Pro Motion kan de frame rate uit zichzelf aanpassen naar bijvoorbeeld 10Hz. Frame rate bepaalt hoe soepel je scherm snelle bewegingen weergeeft. Scrol maar eens door je mail of contactpersonen lijst. Met actuelere toestellen gaat dat soepeler dan vroeger. Hoe hoger de Hertz (Hz) of te wel frame rate hoe spoeler je beeld. Als je op je telefoon een video kijkt dan is een hogere frame rate belangrijker dan als je een foto kijkt omdat het beeld dan stil staat. Doordat het Pro Motion scherm kan zakken naar bijvoorbeeld 10Hz kan het scherm altijd aanblijven en kost dan ook nauwelijks batterij. Welke modellen van de iPhone 14 zullen er komen? Van de iPhone 12 en 13 waren 3 maten verkrijgbaar. De mini 5,4" de normale en de Pro (deze 2 hadden dezelfde maat namelijk 6,1" en Pro Max met een 6,7" scherm. Van de iPhone 14 zijn er 2 maten en daarmee komt de mini te vervallen en blijven de 6,1" en 6,7" over. Wil je meer weten over de maten en modellen lees deze blog.

Meer iPhone 14 design veranderingen

Niet alleen zien we een Notch loze iPhone dit jaar maar ook de behuizing krijgt een opfris beurt. Zo hadden de Pro modellen van de iPhone 12 en 13 een stalen behuizing. Dit jaar wordt naar verluid deze zware behuizing ingeruild voor een Titanium behuizing. Dit is niet alleen lichter maar ook een stuk kras bestendiger. Maar daar heb je met de hoesjes van mijnsmartphonehoesje.nl sowieso geen last. 

De Camera's

Ze worden beter en beter en een doorn in het oog van de foto fabrikanten die compact camera's maken. Met de iPhone 12 Pro kreeg je al de mogelijkheid om in Apple Raw foto's te maken. Daarmee wordt er veel meer data bewaard in de foto om deze nog nauwkeuriger te kunnen bewerken in bijvoorbeeld Adobe Lightroom. En kreeg je al de mogelijkheid om in 4K te filmen. De iPhone 14 krijgt dit jaar een 48 megapixel camera en kan je in 8K filmen naar verluid geldt dit alleen voor de Pro modellen. Maar als jij de gewone iPhone 14 kiest zul je zeker geen spijt krijgen van de kwaliteit van de camera. Ook de selfie camera krijg en up -date. Het diafragma zal groter worden waarmee je zo'n mooie wazige achtergrond krijgt wat handig is bij video bellen. Een groter diafragma helpt ook betere selfies te maken bij minder licht.


Onder de kap

Een onderdeel dat we niet zien maar zeker van groot belang is om je scherm en camera aan te sturen is de chip. Voor het eerst zal Apple 2 verschillende chips in de toestellen stoppen en deze strategie zouden ze misschien wel eens door kunnen trekken in de toekomst. De Pro modellen krijgen de nieuwe A16 Bionic chip waar de normale modellen dezelfde A15 Bionic krijgen die ook in de huidige iPhone 13 modellen zitten. Maar wees gerust zelfs deze A15 is z'n tijd al ver vooruit en Apple zou Apple niet zijn als ze er toch nog een beetje extra prestatie uit weten te persen. Dit hebben namelijk eerder gezien in de iPad Pro modellen uit 2018 en 2020 die beide waren uitgerust met een opgevoerde A12 Bionic chip namelijk A12X en A12Z.

Veel verschillen

Zoals je al hebt gelezen zitten er dit jaar bij de iPhone 14 meer verschillen tussen de basis modellen en de Pro modellen. Daarom gonst het ook van de prijs speculaties op het internet. Men verwacht dat het gat tussen de gewone en Pro modellen groter zullen zijn dan de voorgaande jaren. Lees er meer over in deze blog.
Wil je meer weten over de nieuwe iPhone 14 houd de blog dan in de gaten of volg ons op FaceBook en Instagram voor meer nieuws en informatie en aanbiedingen.
Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.